

این مسجد از زیباترین بناهای تاریخی شهر شاهرود است. شیوه ساخت « مسجد شیخ علی اکبر» به صورت تک ایوانی و دارای دو در ورودی است. شبستان اصلی مسجد در اواسط دوره قاجار ساخته شده است. سر در ورودی اصلی با خطوط و نقوش آجری و همچنین آجرهای تراش تزئین شده است. از ویژگی های بارز این مسجد وجود 6 محراب و 3آب انبار است.
مسجد شيخ علي اكبر از آثار دوره قاجاريه است، كه در زمان ناصرالدين شاه قاجار و توسط شيخ علي اكبر مجتهد به صورت مسجد و مدرسه بنا گرديده. صحن مسجد به صورت مربع مستعطيل و به ابعاد 90/19 * 70/20 متر است . بناي مسجد به جهت دارا بودن تزئينات زيباي آجري و گنبدخانه مورد توجه است.اين مسجد مشتمل بر سه در ورودي قديم و جديد، صحن، ايوان، گنبدخانه، شبستانهاي متعدد، حجره ها و تأسيسات جانبي و خدمــــــاتي مي باشد. نماي داخلي و خارجي ايوان با آجرچيني تزئيني و رنگ آميزي مزين شده است. در اين تزئينات به جاي استفاده از آجر لعاب دار از قطعات آجرهايي كه به زيبايي با رنگ گياهي آبي و قرمز رنــــگ آميزي شده اند استفاده كرده اند.
بنا در جنوب غربي «ولووا» و بازار قديمي شاهرود واقع گرديده و از آثار دوره قاجاريه است. كه در زمان ناصرالدين شاه قاجار و توسط شيخ علي اكبر مجتهد به صورت مسجد و مدرسه بنا گرديده. صحن مسجد به صورت مربع مستعطيل و به ابعاد 90/19 * 70/20 متر است . بناي مسجد به جهت دارا بودن تزئينات زيباي آجري و گنبدخانه مورد توجه است. مشتمل بر سه در ورودي قديم و جديد، صحن، ايوان، گنبدخانه، شبستانهاي متعدد، حجره هاي و تأسيسات جانبي و خدمــــــاتي مي باشد. نماي داخلي و خارجي ايوان با آجرچيني تزئيني و رنگ آميزي مزين شده است. در اين تزئينات به جاي استفاده از آجر لعاب دار از قطعات آجرهايي كه با رنگ گياهي آبي و قرمز رنــــگ آميزي شده اند استفاده كرده اند.